Grupa krwi 0

Każda osoba z grupą krwi 0 nosi w sobie pamięć genetyczną o sile, wytrzymałości, wierze we własne możliwości, śmiałości, intuicji i wrodzonym optymizmie. Początkowo osobnicy z grupą krwi 0 byli typowym przykładem umiejętności koncentracji, kierowania sobą i silnego poczucia instynktu samozachowawczego. A wiara we własne siły pozwoliła im przetrwać.

CHARAKTER

Ludzie z grupą krwi 0 posiadają silną wolę i dużo energii, łatwość nawiązywania kontaktów i nieprawdopodobną siłę przebicia. Mają zatem wszelkie predyspozycje do osiągnięcia sukcesu zawodowego. Ludzie Ci, są zdrowi zarówno pod względem fizycznym, jak i psychicznym.

Myśliwi uchodzą za wysportowanych, konsekwentnie dążących do celu, odważnych, ale także autorytatywnych, pewnych siebie, czasem wręcz bezwzględnych i przyzwyczajonych do podejmowania nagłych decyzji. Wiele osób mających grupę krwi 0 to chodzące komputery, potrafią przewidywać przyszłość z dostatecznie dużym wyprzedzeniem, co umożliwia im podejmowanie właściwych decyzji w sprawach finansowych.

Osoby z grupą krwi 0 charakteryzują się dużym potencjałem agresji, posiadają cechy charakteru myśliwego. Ludzie z tą grupą krwi wydają się być elastyczni, posiadają talent do maskowania się, skłonni są do dużych wyrzeczeń.  Silnym atrybutem tej, grupy jest koncentracja, kierowanie sobą i silne poczucie instynktu samozachowawczego, zamiłowanie do współzawodnictwa. Organizm osoby z grupą krwi 0 jest odporny i silny. Najlepiej reaguje na ciężkie ćwiczenia fizyczne, a jeśli jest ich pozbawiony, ulega depresji, przygnębieniu i przybiera na wadze. Ludzie z grupą krwi 0 mają cechy przywódcze, charakterystyczne dla osób silnych, pewnych i potężnych, promieniujących dobrym zdrowiem, optymizmem.

ZDROWIE

Jeśli masz grupę krwi 0, być może będziesz mógł docenić to dziedzictwo, ponieważ czynniki, które wpływają na twoje zdrowie, inspirując cię i naładowując energią, są bardzo podobne do tych, które ?spływały na twoich przodków. Jesteś odporny i silny, napędzany przez wysokoproteinową dietę. Najlepiej reagujesz na ciężkie ćwiczenia fizyczne, a gdy jesteś ich pozbawiony, ulegasz depresji, przygnębieniu i tyjesz.

Ze względu na cechy charakteru, są bardziej narażeni na wrzody żołądka i jelit. Ale mimo to są długowieczni.

W momencie zachwiania równowagi wewnętrznej organizmu może dochodzić do nadmiernych w stosunku do potrzeb reakcji immunologicznych, co prowadzi do rozwoju alergii czy chorób autoimmunologicznych. Wiele lektyn pokarmowych, zwłaszcza obecnych w pszenicy, stymuluje uwalnianie substancji odpowiedzialnych za powszechnie znanych objawów alergicznych.

Jako przedstawiciele najstarszej grupy krwi, myśliwi mają zakodowany w genach odpowiedni styl życia. Myśliwy ma dobry układ odpornościowy i trawienny. Osoby z tą grupą krwi powinny jeść jak najwięcej chudego mięsa, ryżu (każdy gatunek), szpinaku i brokułów, które chronią przed różnego rodzaju nowotworami.

Ponieważ grupa 0 wykształciła się pierwsza, układ odpornościowy nie zawsze potrafi sobie dobrze radzić z wirusami i bakteriami, które pojawiły się stosunkowo niedawno, wywołując grypę, gruźlicę, ospę wietrzną. Osoby z tą grupą krwi, jako istoty mięsożerne, często żyjące w stresie, są bardziej narażone na chorobę wrzodową, a także podatne na różne alergie.

Ludzie z grupą 0 powinni intensywnie trenować. Warto, aby zajęli się grą w tenisa, zaczęli chodzić na aerobik, nauczyli się jeździć na nartach. Każda forma intensywnego ruchu jest dobra. Być może sport z odrobiną dreszczyku lub elementami rywalizacji pozwoli im naprawdę odpocząć. Każdy intensywny wysiłek fizyczny pozwala myśliwemu utrzymać właściwy poziom metabolizmu, redukuje stres i co najważniejsze, wpływa na dobre samopoczucie. Myśliwy pozbawiony ruchu wpada w przygnębienie, łatwo się męczy i tyje.

DIETA

Według badań antropologicznych ponad 40 tys. lat temu grupa 0 była jedynym rodzajem krwi występującym u naszych przodków. Człowiek żyjący w tamtych czasach, zamieszkujący dzisiejszą Azję, odżywiał się wyłącznie upolowanym mięsem, ale dość szybki przyrost naturalny sprawił, że zwierzyny zaczęło brakować. W poszukiwaniu nowych zasobów ponad 20 tys. lat temu ludy azjatyckie zaczęły wędrować w kierunku Europy. Członkowie migrującej populacji zmuszeni byli jeść wszystko, co mogli strawić: owoce, orzechy, korzenie i ryby.

Osoby z grupą krwi 0 mają zakodowaną w genach zdolność do efektywnego wykorzystania białka zwierzęcego z pożywienia. Ich układ pokarmowy produkuje dużo kwasów żołądkowych, a organizm nastawiony jest na szybką przemianę materii. Dietetycy coraz częściej zalecają ograniczenie spożywania mięsa ze względu na to, że zawiera ono szkodliwe dla naczyń krwionośnych nasycone kwasy tłuszczowe. Jednak organizm myśliwego nie może się obyć bez białka zwierzęcego. Chude mięso, drób i raba zagwarantują ci zdrowie.

W przeciwieństwie do ludzi z innymi grupami krwi, osoby z grupą 0 źle trawią produkty zbożowe, a szczególnie pszenicę i kukurydzę. Poza tym wielokrotnie się zdarza, że samo wyeliminowanie z diety chleba pszenicznego i płatków kukurydzianych gwarantuje osobom z grupą krwi 0 znaczną i trwałą utratę wagi, poprawę krzepliwości krwi, a nawet wyjście z depresji. Myśliwi mają skłonność do niedoczynności tarczycy, dlatego ich dieta powinna być bogata w jod.

M i ę s o
Idealna jest dla ciebie wołowina, cielęcina, baranina i dziczyzna. Możesz też jeść drób, natomiast wieprzowina nie pasuje do twojego jadłospisu. Pamiętaj, że dzienna racja mięsa nie może przekraczać 120 g. Aby zapobiec podrażnieniu śluzówki żołądka zbyt dużą ilością białka zwierzęcego, jedz też dużo warzyw.
Unikaj bekonu, gęsi, szynki, wieprzowiny.

O l e j e   i   t ł u s z c z e
Jak najbardziej olej z oliwek, olej z siemienia lnianego.
Unikaj oleju bawełnianego i oleju z kukurydzy.

R y b y  i   o w o c e  m o r z a
Najlepszy jest szczupak, śledź, dorsz, halibut, jesiotr, łosoś, makrela, sieja, sardynki, okoń, pstrąg i solą. W jadłospisie mogą się znaleźć: flądra, węgorz, karp, a także kraby, krewetki, małże, ostrygi i ślimaki.
Unikaj barakudy, kawioru, łososia wędzonego, ośmiornicy, skrzydelnika, suma, śledzia marynowanego.

W a r z y w a   i   o w o c e
Najlepsze są zielone warzywa liściaste oraz cebula, czerwona papryka, kalarepa, brokuły i karczochy. Ogranicz spożywanie bakłażanów, kapusty, kukurydzy, ziemniaków, soczewicy i brukselki. Dobre dla ciebie owoce najłatwiej będzie ci rozróżnić po kolorach. Jedz wszystko, co czerwone, niebieskie i fioletowe, np. śliwki, figi, winogrona, czereśnie, daktyle, jabłka, maliny, porzeczki, rodzynki, wiśnie i żurawiny.
Unikaj mandarynek, orzechów kokosowych, pomarańczy, truskawek i rabarbaru, figi rajskiej, jeżyny.

J a j a   i   n a b i a ł
Powinny stanowić niewielką część jadłospisu. Możesz sięgnąć po trochę sera koziego, sera feta, masła, mozzarelli, także sera i mleka sojowego. Pozostałe produkty nabiałowe działają na twoją niekorzyść.

Z i a r n a ,   z b o ż a ,   p e s t k i ,   o r z e c h y
Pestki dyni i orzechy włoskie na stałe umieszczone w diecie poprawią twój stan zdrowia. Wskazane są również migdały, pestki słonecznika, gryka, jęczmień, ryż i żyto. Możesz jeść fasolę sduke, azuki, pinto, groch „czarne oczko”.
Unikaj masła z orzechów ziemnych, orzecha brazylijskiego, orzechów litchi, orzechów nerkowca, pistacjowych, ziemnych, fasoli copper, navy, nerkowatej, tamaryndowej, soczewicy amerykańskiej, czerwonej, zielonej.
Nie ma ziarna i makaronu, które mogłyby być wskazane dla grupy 0. Twój system odpornościowy będzie zwalczał mąkę, pszenicę, owies i kukurydzę.
Dlatego unikajbiałej mąki pszennej, makaronu grysikowego, ze szpinaku, mąki couscous, glutenowej, grahama, z kiełków pszenicy, z owsa, pszennej bulgur, pszennej durum, i wszystkich pszennych mąk.
Unikaj kiełków pszenicy, otrębów z owsa lub z pszenicy, płatków kukurydzianych, płatków siedem zbóż, skrobi.

P r z y p r a w y
W twoim zestawie z przyprawami powinny znaleźć się: curry i pietruszka, anyżek, bazylia, miód, musztarda, papryka, chrzan, cukier, cząber, czosnek, estragon, goździki, kminek, liść laurowy, koper, majeranek i majonez, chleb świętojański, pieprz cayenne.
Unikaj wanilii, gałki muszkatołowej, octu winnego i cynamonu, pieprzu czarnego mielonego, skrobi kukurydzianej, syropu kukurydzianego, oraz wszelkich mieszanek przyprawowych.

N a p o j e
Doceń napary z lipy, mięty pieprzowej, imbiru, chmielu i owocu dzikiej róży, które regenerują twoje tkanki. Możesz pić napary z głogu, waleriany, żeń-szenia, tymianku, szałwi oraz rumianku i bzu. Pij też sok z ananasa, sok z ciemnej wiśni, sok z suszonej śliwki Pozostałe zioła nie będą dla ciebie dobre.
Unikaj soków z jabłek, soku z kapusty, napojów i soków pomarańczowych, coca-coli, czarnej herbaty bezkofeinowej, kawy bezkofeinowej, likierów destylowanych. Bez obaw możesz pić wodę seltzera i wodę sodową.

Kiedy myśliwy tyje?
Zawsze, gdy pozwoli sobie na któryś z poniższych składników:
Gluten pszenicy
Kukurydza
Fasola nerkowata (Kidney)
Fasola navy
Soczewica
Kapusta
Brukselka
Kalafior
Gorczyca

Kiedy myśliwy jest szczupły?
Gdy jego dieta jest bogata w:
Wodorosty
Owoce morza
Sól jodowana
Wątroba
Czerwone mięso
Kapusta włoska, szpinak, brokuły.
A przy tym zapewni sobie dużo ruchu.